lauantai 26. helmikuuta 2011

Focaccia


Italialainen focaccia on parhaimmillaan vastaleivottuna, mutta sen voi mainiosti myös pakastaa. Leipä paistetaan syvällä uunipellillä ja leikataan tai murretaan paloiksi.















Ohjeesta tulee pellillinen leipää.

Taikina:
50g hiivaa
6dl maitoa
1,5tl suolaa
1,5dl öljyä
13-14dl vehnäjauhoja

Päälle:
0,5dl öljyä
0,5rkl suolaa
1,5tl kuivattua rosmariinia

Murenna hiiva kulhoon ja sekoita se kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää suola, öljy, sekä jauhot. Vatkaa notkeaksi, melko löysäksi taikinaksi.
Kohota liinan alla n.40min.


























Levitä leivinpaperi syvälle uunipellille. Kaada kohonnut taikina siihen ja painele taikina joka puolelle öljytyin käsin.
Kohota liinan alla n.35min.

















Painele kohonnutta taikinaa sormenpäillä useista kohdin.
Kohota vielä viitisen minuuttia ilman liinaa.
Voitele öljyllä, ripottele suola ja rosmariini.














Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 20-25min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti