tiistai 15. helmikuuta 2011

Kokojyväsämpylät
















n. 24kpl

Taikina:
5dl vettä tai maitoa (laitoin puolet ja puolet)
1pss kuivahiivaa
1rkl siirappia
0,5rkl suolaa
0,5dl öljyä
12dl sämpyläjauhoja

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen.
Lisää mausteet ja jauhot vähitellen.
Loppupuolella lisää öljy.
Anna taikinan kohota puolisen tuntia.













Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä ja anna kohota hetki pellillä ollessaan.

















Paista 15min 200 asteessa.

1 kommentti:

  1. Itsetehdyt sämpylät ovat kyllä niin hyviä! Leivoin eilen taas pakkasen täyteen ja yks pojista nurisi, että leivo ennemmin joka päivä, ko nää on niin paljon parempia just leivottuna ;D

    VastaaPoista