sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Macarons

Tämän ohjeen olen joskus kauan sitten jo kirjoittanut itselleni ylös, aikomuksenani kokeilla sitä. Ihme kyllä, nämä onnistuivat heti. Mielikuvani macaronssien valmistuksesta on se, että lähes poikkeuksetta ensimmäinen satsi menee roskiin :D




















Tarvitset:
3 valkuaista
4dl tomusokeria
150g mantelijauhoa
elintarvikeväriä (käytin wiltonin red red-väriä)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää tomusokeri ja vatkaa, kunnes seos on marenkimaista.
Lisää halutessasi elintarvikeväriä muutama tippa.
Painele mantelijauhe siivilän läpi ja sekoita nuolijalla varovasti marengin joukkoon.
Pursota n.4cm läpimittaisia palluroita leivinpaperin päälle, muista leviämisvara!
Pallurat eivät leviä uunissa juurikaan, mutta pursottamisen jälkeen pellillä ollessa hieman.

Paista 125 asteessa 15-20min, kunnes ovat rapeita.
Anna jäähtyä hetki ennen irroittamista.
Täytteenä voi käyttää oikeastaan mitä vain, esim. lemon curdia tai suklaaganachea.
Itse käytin vadelmahilloa.




10 kommenttia:

  1. Kauniita! Harmi että minusta ne ei ole makunsa puolesta tuon kaiken vaivan arvoisia. =)

    VastaaPoista
  2. Herkun näköisiä! Meillä tenavat on tykänneet näistä hirmusti :)

    En tiedä mistä monet mielikuvat joidenkin leivonnaisten vaikeudesta tulee, mustakaan nää ei ole mitenkään hankalia tehdä. Toinen, mitä monet ei uskalla edes koittaa, on tuulihatut ja ne jos mitkä on niin simppeleitä tehdä!

    VastaaPoista
  3. Pioni: Itse tulin samaan tulokseen, eivät ne nyt niin erikoisen herkkuja olleet :) Teinpä kuitenkin kahvipöytään.

    Hönttä: Itsellä tämä mielikuva näiden vaikeudesta vielä yltyi, kun australian master cheffissä moni epäonnistui valmistuksessa. Ja enää oli jäljellä kuitenkin vain vähän kokkeja, joten luulisi onnistuvan, kun parhaimmat ovat jäljellä? :D
    Tuulihatuissa itselläni meni ensimmäinen pelti lähestulkoon roskikseen. En saanut niitä nousemaan ja olivat "hivenen" rumia lituskoina kasoina. Toinen kerta jo onnistuikin sitten.
    Moni myös pelkää kokeilla liivatteita, ei kyllä mitään tietoa miksi niiden käyttö kuulostaa hankalalta?

    VastaaPoista
  4. Oikein onnistuneita! Itse teen niitä lähinnä ulkonäön vuoksi. ;)

    VastaaPoista
  5. Lisäsin muuten blogisi vaklauslistaani. :)

    VastaaPoista
  6. Annoitko palluroiden levätä ennen paistoa. Monissa ohjeissa neuvotaan niin, ja kun katsoo sinun täydellisiä ja kiiltäviä tekeleitä, tuli mieleen että onko se lepohetki turha...

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: Kiitos paljon, ensimmäisiksi nämä onnistuivatkin oikein hyvin :)
    En antanut levätä lainkaan, itseasiassa kuulin nyt sinulta ensimmäistä kertaa koko lepohetkestä. Täytyykin ottaa ja selailla erilaisia ohjeita.

    VastaaPoista
  8. Itse en laittanut ihan neljää senttiä, mutta hyviä silti tuli. Parhaita mitä olen koskaan onnistunut tekemään. Käytin mansikkatomusokeria, jolloin maun lisäksi niistä tuli vaaleanpunaisia. :)

    VastaaPoista
  9. Kiva kuulla, että onnistui ja hyvin :)
    Mansikkatomusokeria pitäisi itsekin kokeilla, saisi vähän erilaista makuakin.

    VastaaPoista
  10. On ollut kyllä ilo seurata nuoren naisen upeata kehitystä niin leipojana, sisustajana kuin äitinäkin. Oikein hienoa vuotta 2013 sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista