torstai 10. maaliskuuta 2011

Appelsiinijuustokakku kotiinpalaaville

Reissusta kotiin palaavalle porukalle halusin tehdä yllätyksen odottamaan jääkaappiin.
Nyt juuri sataa taivaan täydeltä räntää, mutta viime päivien keväiset ilmat saivat mieleni haluamaan jotakin keväistä kakkua. Tein kakun 20cm vuokaan, jolloin käytin n. 2/3 aineksista.


















Ohje on 24-26cm vuoalle.

Pohja:
200g digestive-keksejä
75g margariinia

Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
1,25dl sokeria
3tl vaniljasokeria
3rkl sitruunamehua
1 appelsiinin kuoriraaste
3dl flora vispiä
0,5dl appelsiinimehua
5 liivatetta

Kiille:
1 appelsiini siivutettuna
2dl appelsiinimehua
0,75dl sokeria
3 liivatetta

Valmista pohja ohjeen mukaan.
Sekoita tuorejuusto, sokerit, sitruunamehu ja pieneksi raastettu appelsiininkuori sekaisin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa flora vispi kuohkeaksi.
Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Purista liivatteista enin vesi pois ja sekoita ne appelsiinimehuun. Anna hieman jäähtyä ennen täytteeseen lisäämistä.
Lisää lopuksi vasta flora vispi ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.
Anna kakun hyytyä muutama tunti, mielellään yön yli.














Kiillettä varten leikkaa appelsiinista ohuita siivuja.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita sokeri ja mehu, kuumenna ne kiehuvaksi.
Lisää puristetut liivatteet.
Asettele appelsiinin siivut kakun päälle ja kaada neste hieman jäähtyneenä.
Anna hyytyä ainakin puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti