keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Hunajakakku

Maku on aika hunajainen, mielenkiintoinen, mutta ei ollenkaan paha.
Kiva kokeilla välillä jotakin uutta ja erilaista!
















Tarvitset:
6 munaa
2,25dl hunajaa
110g vehnäjauhoja
110g hasselpähkinärouhetta

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
Laita hunajapurkki lämpimään veteen, että saat siitä juoksevampaa.
Vatkaa valkuaiset erikseen, sen jälkeen vatkaa keltuaiset ja hunaja keskenään.
Kääntele ensin puolet valkuaisista keltuaisseoksen joukkoon, kääntele vielä loputkin.
Seuraavaksi sihtaa vehnäjauhot ja lisää hasselpähkinärouhe.
Kääntele vielä varoen taikina tasaiseksi.

Öljyä 20cm kakkuvuoka ja kaada taikina siihen.















Paista 180 asteessa 30-40min. Tarvittaessa peitä lopuksi foliolla, jos kakku alkaa tummumaan.

Kumoa kakku ja koristele mielesi mukaan.

1 kommentti:

  1. Ja varmaan saa makuun muutosta, kun vaihtelee hunajaa. Niitähän on tosi aromikkaita ja sitten vähän vähemmän maistuvia. :)

    VastaaPoista