lauantai 5. maaliskuuta 2011

Laskiaispullat

"Laskiainen on katolisen kirkon kirkon kevätpaaston alkajaisjuhla. Laskiaista vietetään seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä. Siihen kuuluvia juhlapäiviä ovat laskiaissunnuntai, sekä kaksi päivää myöhemmin oleva laskiaistiistai, useissa maissa myös niiden välinen maanantai.

Suomalaisen laskiaisen perinteistä elävät mäenlaskun ja jääkelkkojen tapaiset huvit. Enää laskiaista ei yhdistetä pellavankasvuun, vaan siinä hyvästellään pimein talvi ja aletaan odottaa kevättä. Laskiaisen perinneruokiin kuuluvat hernekeitto ja laskiaispullat." -wikipedia


















Tarvitset:

0,5l vettä
50g hiivaa
2dl sokeria
2tl suolaa
1 muna
1,5tl kardemummaa
n.13dl vehnäjauhoja
100g voita

Täyte:
Mansikkahilloa
Kermavaahtoa
Mantelimassaa

Liota lämpimään veteen hiiva, suola ja sokeri.
Lisää myös kardemumma sekä kananmuna.
Lisää jauhoja vähitellen niin kauan, että taikina irtoaa hyvin käsistä.
Lisää taikinaan myös sulatettu voi.
Alusta taikinaa vielä leivinpöydällä n. 8 minuuttia.
Kohota taikina hyvin (n. 1h) ja leivo se sen jälkeen isoiksi pyöreiksi pulliksi.
Kohota pullat jälleen. Ripottele pinnalle vielä sokeria.

Paista pullia 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Leikkaa pullasta lakki pois.
Täytä mantelimassalla, vadelmahillolla sekä kermavaahdolla.
Tarjoile kuuman kaakaon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti