keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Suklaakakku

Kinuskikissan pähkinäsuklaakakun reseptiä hieman muutellen olen jo monet kerrat tehnyt tätä suklaakakkua. On herkkua :)














Pohja:
175g voita tai margariinia
1dl vettä
3rkl kaakaojauhetta
2,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1dl ranskankermaa/smetanaa
2 munaa

Kuorrutus:
150g voita tai margariinia
1dl kaakaojauhetta
2rkl maitoa
6dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Mittaa voi, vesi ja kaakaojauhe kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja jatka keittämistä n. 5 min ajan. Anna jäähtyä. Lisää sitten sokeri.

Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää sitten ranskankerma ja kevyesti vatkatut munat. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa sitä turhaan.

Kaada taikina voideltuun, halkaisijaan n. 26 cm kakkuvuokaan (myös leivinpaperilla vuorattu uunivuoka käy). Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Anna jäähtyä.

Mittaa kuorrutusta varten kattilaan voi, kaakaojauhe ja maito ja keitä seosta hetken aikaa. Ota liedeltä ja lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja jäähtynyt. Sulaa margariinia/sokeria irtoaa seoksesta pitkän aikaa, joten voit nopeuttaa jäähtymistä ja jämäköitymistä kylmässä vesihauteessa.

Levitä hyvin jäähtynyt kuorrutus kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

5 kommenttia:

  1. Voisin tuota kuorrutetta just nyt syödä ihan sellaisenaan.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Hanna:
    Tämä on kyllä kieltämättä paras tietämäni suklaakakkuohje ja tuo kuorrute on oikein herkkua yksinäänkin ;)

    VastaaPoista
  4. ONKO PAKKO OLLA TOI RASKAN KERMA? TAI TOI TOINEN ??
    VOIKO OLLA KUOHUKERMA? TOIVON ET VASTATTE PIKAISESTI!

    VastaaPoista
  5. Hei anonyymi, uskoisin kuohukerman myös käyvän.

    VastaaPoista