perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kaneli-sitruunapikkuleipiä pääsiäiskoristuksin


Näiden kanssa meinasi käydä hölmösti, keksit onnistuivat oikein hyvin, mutta tomusokeria pikeeriä varten oli aivan liian vähän! Koristelu on siis hieman soveltaen sen mukaan, mitä kaapista löytyi..


















Taikina:
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
1tl kanelia
2tl sitruunamehua
1tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini sokerin kanssa vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen, vatkaa samalla.
Lisää seuraavaksi sitruunamehu.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan, sekoita taikina tasaiseksi.
Tässä kohtaa voit laittaa taikinan kylmään pariksi tunniksi, se helpottaa hieman kaulimista. Myös pursottaminen onnistuu hyvin.

Kaulitessasi taikinaa voit lisätä samalla vielä jauhoja. Kauli siis 0,5cm-1cm paksuinen levy, ihan mielesi mukaan. Ota muotilla paloja, nosta ne leivinpaperille ja paista 200 asteessa 10-15min.

Anna jäähtyä ja koristele.

Sain reunat tehtyä pikeerillä, sen jälkeen pitikin tonkia kaappeja ja alkaa soveltamaan.
Vihreissä perhosissa on dr.oetkerin vihreää koristelugeeliä pikeerin lisäksi.
Keltaisissa kukissa on keltaista värisokeria.
Muutamia kohtia tein myös candy melts-tuubeja apunakäyttäen.

1 kommentti: