torstai 14. huhtikuuta 2011

Lammas-kirsikkatomaattipiirakka















Pohja:
1pkt pakastettua voitaikinaa (voit myös valmistaa itse)

Täyte:
1 iso sipuli
400g karitsaa (itse paloittelin paistin jämät, myös jauheliha käy)
2 oksaa rosmariinia
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
2dl ruokakermaa
3 munaa
juustoraastetta/kuutioita tms.
kirsikkatomaatteja

Painele sulanut taikina öljytyn piirakkavuoan pohjalle.

Kuullota sipulit pannulla.
Mikäli käytät jauhelihaa, niin paista se kypsäksi. Itse käytin valmiin kypsän paistin jämäpalat, joten vain paloittelin ne ja ripottelin taikinan päälle.
Sekoita ruokakerma ja munat keskenään. Lisää paloitellut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri.
Kaada seos lihan päälle.
Seuraavaksi paloittele rosmariinin oksat, lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja juustokuutiot.











Paista 225-asteessa 20-30min.

1 kommentti:

  1. Mahdottoman herkullisen näköinen. Lammasta tulee kyllä harvoin syötyä.

    VastaaPoista