tiistai 5. huhtikuuta 2011

Mansikka-vaniljatäyte, laktoositon

Tästä on myös helppo valmistaa laktoositon versio käyttämällä laktoosittomia tuotteita.
(Kuvassa muuten näyttää, että olisi eripaksuiset määrät täytettä, mutta taisin leikata kakkupohjan vain vähän epätasaisesti ;) )


















Täyte on mitoitettu kahteen 24cm kakun väliin.

300-350g mansikoita
4dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatanko
1-2dl sokeria

Halkaise kakku kolmeen kerrokseen.
Siisteimmän lopputuloksen saat kokoamalla kakun irtopohjavuoan reunojen sisään.
Kostuta kakun kerrokset haluamallasi kostukkeella, esim. maito käy hyvin.

Siivuta mansikat ohuiksi siivuiksi ja levitä kerrosten väliin.
Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri.
Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisältä musta aine täytteen joukkoon.
Sekoita vielä kerran.
Levitä täyte mansikoiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti