perjantai 29. heinäkuuta 2011

Viinimarjakakku

Kakku jäi harmittavasti vähän epäsiistin näköiseksi, kun tein sen hieman liian myöhään. Täyte ei ollut kunnolla ehtinyt jämähtää, vaan alkoi hiljalleen valua reunoja kohti. Yleensä teenkin hyydykekakut päivää ennen, mutta nyt tuli koettua tämäkin.

Ohje alunperin Kotivinkin sivuilta, sitä hieman muokaten tein tämän.
Vuokana käytin sydämen muotoista vuokaa, halkaisija n.26 cm, korkeus n. 7cm.













Pohja:
200g kaurakeksejä
50g rasvaa

Täyte:
6 liivatetta
3rkl vettä
400g viinimarjoja
2 munaa
1dl sokeria
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria

Kiille:
2dl marjamehua (esim. mehukatti)
2 liivatetta
viinimarjoja

Valmista pohja ohjeen mukaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sillä aikaa murskaa marjat esim. tehosekoittimella.
Vatkaa munat ja sokeri.
Vatkaa erikseen vaahtoutuva vaniljakastike.
Sekoita ainekset varovasti nuolijalla ja lisää vaniljasokeri.
Kiehauta vesitilkka ja liuota liivatteet siihen.
Kaada liivateseos varoen pienenä nauhana marjaseokseen ja sekoita varoen.















Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4h, mieluiten yön yli.















Täytteen hyydyttyä valmista kiille.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta osa mehusta ja sualta liivatteet siihen. Sekoita lopun mehun kanssa.
Kaada kiille kakun päälle ja ripottele marjoja halutessasi jo kiilteen sekaan, tai vasta sen hyydyttyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti