tiistai 4. lokakuuta 2011

Hyydytetty valkosuklaa-limekakku Me&I-teemaan

Järjestin viime Sunnuntaina Me&I-kutsut ja teemaan kuuluva kakku piti tietysti saada.
Mielessä oli hyydykekakku. Ensimmäisenä minun piti päättää kiille, sillä ihan jokaisesta mehusta ei saa turkoosia. Limetti kävi siihen hyvin. Ja täytteeksi sopi tuolloin oikein hyvin valkosuklaa-lime.















Pohja:
150g digestive-keksejä
75g margariinia/voita

Täyte:
4 liivatetta
2,5dl flora vispiä
2prk valkosuklaa-limerahkaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Kiille:
3 liivatetta
2,5dl laimennettua lime-mehua (mielesi mukaan, esim. 0,5dl lime-mehua ja 2dl vettä)
0,5dl sokeria


Valmista pohja ohjeen mukaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
Vaahdota kerma, lisää siihen rahka ja sokerit.
Purista liivatteista enin vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä (esim. 2rkl).
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Laimenna lime-mehu ja lisää sokeri. Ota mehusta tilkka (n.2rkl) ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata puristetut liivatteet mehutilkkaan ja lisää tilkka lopun mehun sekaan.
Kaada kiille hyytyneen täytteen päälle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.

Koristeeksi leikkasin marsipaanista ja sokerimassasta Me&I:n tämän syksyn kohutun kuvan.




1 kommentti:

  1. Aivan ihana kakku! Tuo kuva on ihan huippu!

    VastaaPoista