sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pähkinäsuklainen kahvikakku

Selailin Pullahiiren blogia tässä muutama päivä sitten ja törmäsin tähän kakkuun. Pakko oli päästä kokeilemaan.
Lisäsin kakun koristeiksi irtokarkkitateista tehtyjä kärpässieniä, koska kakku päätyi Me&I-kutsujen kahvipöytään.


Pohja:
300g voita
300g ranskankermaa
4dl sokeria
5 munaa
400g jauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2tl vaniljasokeria
200g pähkinäsuklaata

Kuorrutus:
120g tummaa suklaata
1dl kermaa
1rkl voita

Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri hyvin keskenään.
Lisää munat yksitellen joukkoon. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. 
Rouhi veitsellä pähkinäsuklaa ja sekoita se vielä taikinan joukkoon. 
Voitele noin 3 litran vetoinen kahvikakkuvuoka hyvin. 
Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. 
Kumoa kakku jäähtymään esimerkiksi ritilän päälle.

Pilko suklaa kulhoon ja laita sekaan myös voi nokare. 
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada se suklaan ja voin päälle. 
Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. 
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.

Kärpässienet tein hammastikkujen avulla. Kostutin sienten pintaa ja leikkasin sopivan palan punaisesta marsipaanista.  Valkoiset pilkut ovat Candy meltsiä. Jonkun blogissa törmäsin tähän ideaan, mutta harmikseni en yhtään muista kenen.


1 kommentti:

  1. Ihanan suklainen ja ihanan suklaisen näköinen kakku :p Hih ja hauska idea nuo sienet, hurjan suloisia! :D

    VastaaPoista