torstai 6. lokakuuta 2011

Tuulihatturullat

Ebeltä kokeilin tuulihatturullia, vähän erilaista suolaista ja kätevä, kun voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.
Maistui myös oikein hyvältä, tykkäsin!












Pohja:
125 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

Täyte:
200 g valkosipulista tai yrttistä tuorejuusto(käytin yrttistä)
150-200 g kylmäsavulohta viipaleina
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
ripaus valko- tai mustapippuria
1 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna

Sulata rasva kattilassa, sekoita siihen vehnäjauhot.
Lisää vesi yhdellä kertaa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Anna jäähtyä ainakin 5 min.
Vatkaa seokseen yksitellen kananmunat.
Lisää leivinjauhe ja yrttisilppu.
Levitä seos leivinpaperille uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä 2-3 minuuttia ja kumoa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Valmista täyte:
Sekoita tuorejuuston joukkoon suikaloitu lohi, lisää tilli ja mausta pippurilla.
Lisää vaahdotettu kerma seokseen. Levitä seos tuulihattulevylle ja kääri tiukasti rullalle. Kääri rulla leivinpaperiin ja se vielä folioon. Laita jääkaappiin tekeytymään. Leikkaa tarjoilupäivänä paloiksi.
Suolaa ei tarvitse yleensä lisätä, koska kala on jo valmiiksi suolaista. Täyteen voi tehdä myös sienistä tai vaikkapa poronlihastakin. Täyte saa olla voimakkaan makuista, koska rulla itsessään on melko laimean makuinen.

1 kommentti:

  1. Nam, kiva suolainen tarjottava!! Varmasti maistuvaa!!

    VastaaPoista