sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Aamupalasämpylät Isäinpäivään

Myllyn parhaista sämpylöistä sovellettu resepti. 















Tarvitset:
5dl maitoa
50g hiivaa
2tl suolaa
1rkl siirappia
2dl mysliä
10dl sämpyläjauhoja
0,5dl öljyä

Päälle:
Tilkka verrä
Auringonkukansiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja mysli ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. 
Lisää alustuksen loppupuolella öljy. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. 
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa (n. 30min).

Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä.

Kostuta sämpylöitä hieman ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti