maanantai 7. marraskuuta 2011

Suklainen nimppari-synttärikakku

 Täytin viime viikolla vuosia ja pojallani oli myös nimipäivä samalla viikolla, joten juhlittiin yhdellä kakulla.
Kukkia äidille ja sinistä kermaa pojalle, niin kakku kävi hyvin molempien juhlien puolesta.

















Pohja:
4 munan tumma sokerikakkupohja

Täytteet:
Pähkinä-maitosuklaatäyte ja tummasuklaatäyte

Kostutus:
Maito

Päällä:
Päällipinta on marsipaania, tummasta suklaasta kuviot, kerma flora vispiä.
Koristekukat ja lehdet ovat kaupasta valmiina ostettuja.


Täytetyn kakun päälle sivelin hieman kermavaahtoa, sen jälkeen leikkasin sopivan levyn valkoisesta marsipaanista. Tällä kertaa otin riskin ja kokeilin nimenomaan ilman minkäänlaista kreemiä, laitoin vain kermavaahdon marsipaanin alle ja hyvin kesti!
Sen jälkeen sulatin tummaa suklaata ja tein sillä koukerokuvioita sopivan kokoiseen leivinpaperiin.
Kippasin leivinpaperin kakun päälle ja sitten koko kakku jääkaappiin viilenemään.
Kun suklaa oli hyytynyt leivinpaperin sai helposti irti.
Sen jälkeen pursottamaan.
Tarvitsen kipeästi kunnon pursotusvälineet, jos vaikka joulupukki muistaisi... :D


1 kommentti:

  1. Onpa kaunis kakku! Ja täytteet kuulostaa herkullisilta :-)

    VastaaPoista