tiistai 27. joulukuuta 2011

Makea Joululimppu

Pahoittelut todella huonoista kuvista. Tällä ohjeella saat perinteisiä, makeita joululimppuja.













Ohjeesta tulee 2kpl limppuja.
Tämä ohje on laktoositon.

Taikina:
50g tuorehiivaa
0,5l vettä
1tl suolaa
0,5dl öljyä
0,5pkt (250g) fariinisokeria
6-7dl vehnäjauhoja
7-8dl ruisjauhoja

Voiteluun:
vettä
siirappia

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Murenna veteen hiiva ja muut ainekset.
Jauhoja lisätessäsi huomioi käsituntuma, siitä syystä en laittanut aivan tarkkoja jauhomääriä.
Kohota liinan alla 30min.

Leivo kahdeksi pyöreäksi limpuksi ja anna jälleen kohota liinan alla, lämpimässä paikassa 30min.

Pistele kohonneet limput haarukalla.
Paista 175-asteessa ensin 30min, sitten tee lämpimästä vedestä ja siirapista seos, jolla voitele limput.
Lopuksi paista vielä 200-asteessa 15min.

Itse paketoin limput tällä tavoin ja toimitin joulupakettien mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti