maanantai 6. helmikuuta 2012

Runebergin kakku


















Ohje on 20cm vuoalle tarkoitettu.

Pohja:
200g margariinia
2dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
3dl korppujauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1,5dl maitoa

Kostutus:
1dl vettä
0,5tl manteliaromia

Pinnalle:
vadelmahilloa
sokerikuorrutusta (tomusokeri+vesi)

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat vatkaten.
Voitele vuoka ja käytä siihen osa korppujauhoista. Sekoita loput korppujauhoista muiden kuivien aineiden kanssa.  Lisää kuivat aineet taikinaan. Lisää maito viimeisenä.

Paista 175-asteessa n.45min.
Kostuta jäähtynyt kakku ja levitä pinnalle vadelmahillo. Anna kakun maustua.
Ennen tarjoilua koristele haluamallasi tavalla sokerikuorrutetta käyttäen.

1 kommentti:

  1. Nam! Ruuneberit on kyllä äärettömän hyviä, kun niitä tulee tehtyä vain kerran tai pari vuodessa! =)

    VastaaPoista