lauantai 16. kesäkuuta 2012

Rahkainen raparperipiirakka

Kesän ensimmäisiin herkkuihin kuuluu ehdottomasti raparperi, pienillä muunnoksilla ja erilaisilla kokeiluilla. Raparperipiirakan kruunaisi vaniljajäätelö tai vaniljakastike, tämä versio käy kuitenkin oikein hyvin yksinäänkin, sillä täyte jää ihanan pehmeäksi. 













Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2-3 raparperin vartta (3-4 dl paloiteltua raparperia)

Aloita vaahdottamalla sokeri ja voi keskenään. Sekoita joukkoon kananmuna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen taikinaan.
Öljyä vuoka ja painele taikina tasaiseksi siihen.















Täytettä varten sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Täytteen määrä saattaa vaikuttaa pieneltä, mutta kuten kuvista käy ilmi, taikina kohoaa aika lailla ja ainakin omasta mielestäni täytettä on riittävästi.

















Paista 200-asteessa 20-30-minuuttia. Ole tarkkana reunojen tummumisen kanssa!
Itselläni reunat pääsivät vähän tummumaan liikaa, päälle voi laittaa folion paistamisen loppupuolella, mikäli reunat alkavat tummua liikaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti