maanantai 23. heinäkuuta 2012

Mansikkaleivokset

Erilainen viidakkokirja-blogista löysin herkullisen kuuloisen mansikkaleivosten ohjeen. Mieheni on pyytänyt jo monesti minua tekemään vastaavia, joten kokeiluun meni :) Ja ohje on hyväksi havaittu, joten jaan sen myös teidän kanssanne.



















Pohja (kääretorttupohja):
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoja

Täyte: 
2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
1 pussi vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
muutama tippa vanilja-aromia (tämän jätin itse pois)
n. 250 g pakastemansikoita
5 liivatetta.

Pinnalle:
1 litra mansikoita
mansikkamarmeladia (tämän jätin pois)
hillosokerista valmistettu kiille

Pohjaa varten vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet.
Levitä pellille. Paista 225 C kunnes pinta on kullanruskea.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. 

Täytettä varten vatkaa vispikerma vaahdoksi. 
Lisää sokerit, vaniljakastikejauhe, vanilja-aromi ja maitorahka. 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. 
Sulata mansikat mikrossa. Kaada mansikoiden liemi kattilaan. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. 
Lisää mansikat rahkaseokseen. 
Kuumenna mansikoiden liemi hellalla ja lisää liivatteet. 
Kaada hieman jäähtynyt liemi seokseen. Tästä tuli todella jämäkkä täyte.

Leikkaa kääretorttupohja keskeltä kahtia. Levitä täyte kääretorttupohjapalalle. 
Aseta toinen pala päälle. Jätä torttupohjan ruskea pinta sisäpuolelle. 
Levitä päälle mansikkamarmeladia ja mansikanviipaleita. 
Lisää päälle hyytelösokeri. (Kiehautettu vesi + sokeri).
Leikkaa paloiksi terävällä lämpimällä veitsellä.

1 kommentti:

  1. hillosokeri ja hyytelösokeri menneet sekaisin!

    VastaaPoista