lauantai 27. lokakuuta 2012

Porkkanakakku

Netistä (täältä) löysin herkullisen kuuloisen Porkkanakakun ohjeen, joten kokeiluun meni. Muistelin, että olisin porkkanakakun ohjeen joskus jo lisännytkin, mutta en näköjään ollutkaan. Tässä ohje, kuinka sen itse tein, pienillä muokkauksilla :)

Ohje on 24-26cm vuoalle.














Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa
1,5tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1tl vaniljasokeria
4dl hienoa porkkanaraastetta
1dl öljyä

Päälle:
200g maustamatonta tuorejuustoa
4dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
0,5 appelsiinin mehu

Aloita vaahdottamalla munat ja sokeri hienoksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hienoksi raastettu porkkana.
Lisää vielä öljy.

Korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen.
Paista n.190 asteessa 40 minuuttia.
Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä nuolijalla jäähtyneen kakun päälle.
Halutessasi voit ripotella päälle vielä hasselpähkinärouhetta.

Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut olla jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua. 

1 kommentti:

  1. Kakku juuri jäähtymässä ulkosalla,todella helppotekoinen ja varmasti herkullista .Minulla tuo paisto -aika oli vain 30 min. johtunee varmaan teflonvuasta :)

    terkuin : Pirjo

    VastaaPoista