sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Jouluinen panna cotta

Panna cotta on on italiaa ja tarkoittaa sananmukaisesti "keitettyä kermaa". Sillä tarkoitetaan yleensä Piemonten alueelta peräisin olevaa kermavanukasta. Tämän jälkiruoan alkuperä ei ole tiedossa, mutta teorian mukaan kermaa nautittiin aluksi sellaisenaan tai hedelmillä makeutettuna. Vuosien kuluessa tämä herkku kehittyi nykyiseen muotoonsa, jossa kerma sakeutetaan liivatteella vanukkaaksi ja maustetaan vaniljalla ja marjoilla tai hedelmillä. -wikipedia

Tämä ohje on kotilieden sivuilta peräisin, joskin omilla muunnoksilla. 



















Ohjeesta tulee 4-6 annosta. 

Tarvitset:
2dl kahvikermaa
4 tähtianista
ripaus kanelia
100g valkosuklaata
2 rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2dl kuohukermaa

Kiille:
2dl mustaherukka-karpalomehua
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. 
Mittaa kahvikerma, anikset, kaneli ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. 
Purista liivatteista enin vesi pois, sulata ne ja suklaa kuumaan kermaseokseen. 
Poista mausteet kermasta ja anna jäähtyä. 
Vaahdota kuohukerma ja sekoita suklaaseokseen.
Jaa seos jälkiruokamaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa.


Kiillettä varten liota liivatteet kylmässä vedessä. Purista liivatteista enin vesi pois ja sulata ne tilkkaan mustaherukka-karpalomehua. Sekoita seos lopun mehun kanssa ja lisää varovasti hyytyneen pohjan päälle. 

Anna hyytyä jääkaapissa ja koristele mieleiseksesi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti