maanantai 24. joulukuuta 2012

Suklaa-pähkinäkakku

Rakkauden talo 2-blogissa törmäsin niin herkullisen kuuloiseen kahvikakkuun, että ohje oli pakko ottaa ylös ja kokeiluun. Näitä tein myös joulumuistamisiksi mieheni isovanhemmille. 

Tämän postauksen ohella toivotan kaikille lukijoilleni oikein ihanat ja makoisat Joulut.

















250 g voita tai margariinia
250 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
100 g rouhittua pähkinää
100 g taloussuklaata karkeana rouheena
1 tlk (40 g) coctailkirsikoita 

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahtoon, lisää jokaisen munan jälkeen pari rkl jauhoseosta.
4. Sekoita pähkinät, rouhittu suklaa ja kirsikat loppuun jauhoseokseen.
5. Sekoita jauhoseos taikinan joukkoon.
6. Korppujauhota vuoka (2 litraa), lusikoi taikina vuokaan. Taikina on varsin kiinteää ja jää "kökkäreille" vuokaan - anna jäädä, älä tasoittele.
7. Laita kakkuvuoka kylmään uuniin alimmille kannattamille.
8. Säädä uuni 170 asteeseen, paista 1½ tuntia.
Maku paranee säilytyksen aikana, parhaimmillaan noin viikon kuluttua.

1 kommentti:

  1. Kiva makuyhdistelmä kahvikaksussasi. Oikein Mukavaa ja Makoisaa Joulua.

    VastaaPoista