tiistai 8. tammikuuta 2013

Banaani-suklaakuppikakut

Itselläni on The Hummingbird bakeryn leivonnaisia herkkusuille-kirja, josta poikani kanssa valitsin kokeiluun tämän ohjeen. Tosin jätin kuorrutteen tekemättä (ja ohjekin tässä on ilman sitä) ja tarjosin kuppikakut ihan sellaisenaan. Ovat aika meheviä, eivät ollenkaan kuivia. 



















Ohjeesta tulee n. 12kpl

120g (1,8dl) vehnäjauhoja
140g (1,6dl) sokeria
1rkl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl inkivääriä
ripaus suolaa
80g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1,2dl täysmaitoa
2 kananmunaa
130g kuorittuja banaaneja survottuna

Kuumenna uuni 170-asteiseksi.

Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, suola ja voi monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.

Kaada hitaasti joukkoon maito ja vatkaa, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Lisää munat ja vatkaa hyvin. Ota sekoittumattomat ainekset taikinakaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan.

Sekoita survottu banaani joukkoon puuhaarukalla.

Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. 














1 kommentti: