perjantai 4. tammikuuta 2013

Sieni-broiler-voileipäkakku

Mielenkiintoinen kokeilu, lähdin kokeilemaan tätä vähän jännityksellä, sillä minulla ei ole mitään kokemuksia sienistä voileipäkakussa. Kokeilu oli hyvä ja kakku maistui, siksi uskallan julkaista reseptinkin täällä.

Täytettä on aika ohuesti kahteen kerrokseen, mutta mielestäni kakussa oli kuitenkin tarpeeksi makua.














Pohja:
18 palaa vaaleaa paahtoleipää

Kostutus: 
kanalientä

Täyte:
200g suppilovahveroita (tai muita sieniä)
1 sipuli
suolaa
pippuria
200g kantarelliruotejuustoa
150g broilerleikkelettä

Kuorrute:
200g kantarellituorejuustoa
1 tuubi kevyt majoneesia

Koristelu:
salaattia
kurkkua
kirsikkatomaatteja
broilerleikkelettä


Täytettä varten kuullota paloiteltu sipuli ja sienet paistinpannulla, anna niiden jäähtyä.
Paloittele leikkele ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.


Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat irti ja asettele pohjaksi 6 viipaletta.
Kostuta pohja.

Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja lisää seuraava kerros + kostutus.
Levitä loput täytteet ja lisää viimeinen kerros leipäviipaleita, sekä kostuta.

Kakku kannattaa kääriä kelmuun ja koristella seuraavana päivänä, tuolloin kakku on ehtinyt hyvin maustua.

Kuorrutetta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja majoneesi. Levitä ne veitsellä kakun päälle ja reunoille.
Koristele mielesi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti