tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin kääretorttu



















Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
4 tl kardemummaa
2 rkl mantelirouhetta

Kostutus:
appelsiinimehu
(mantelilikööri)

Täyte:
2 dl kuohukermaa
400 g maitorahkaa
ripaus sokeria
200 g vadelmahilloa

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon hiljalleen käännellen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, hytkytä muutama kerta ilmakuplien poistamiseksi.
Paista 200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Paiston jälkeen kumoa valmis pohja sokerilla vuoratun leivinpaperin päälle.
Poista päällimmäinen leivinpaperi mahdollisimman pian, ettei pohja tartu siihen kiinni.

Kostuta pohja appelsiinimehulla (ja manteliliköörillä).
Anna pohjan jäähtyä ennen täytteen lisäämistä. 
Sivele pintaan vadelmahillo.
Vatkaa kerma, sekoita joukkoon maitorahka ja makeuta sokerilla. 
Levitä kerma-maitorahkaseos hillon päälle.

Kääri kääretorttu kevyesti leivinpaperia käyttäen rullalle. 

Koristele lopuksi haluamallasi tavalla. 


2 kommenttia:

  1. Anonyymi2/2/16 12:30

    Kiitos! Kiva ohje, täytettä vähensin reilusti eli 1prk rahkaa riitti mukavasti ja sokeria ei täytteeseen erikseen enää sit tarvinutkaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ohje oli mieluinen 😊 Mukavaa vaihtelua runeberginleivoksille.

      Poista