sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Sitruunainen mangojuustokakku



















Ohje on 20cm vuoalle.


Pohja:
150g digestive-keksejä
50g voita

Täyte:
2dl vispikermaa
200g sitruuna-tuorejuustoa
4 liivatelehteä
tilkka vettä (n. 3rkl)

Kiille:
3 purkkia mangopilttiä
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Pohjaa varten sulata voi ja murenna keksit hienoksi muruksi.
Öljyä irtopohjavuoan reunat (saat tasaisemman lopputuloksen), jätä pohjaosa kokonaan pois käytöstä.
Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle tai leivinpaperille. Sekoita sula voi ja keksimurut keskenään ja painele reunojen sisälle. Laita viilentymään kylmään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Keitä tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata lionneet liivatelehdet veteen. Sekoita liivateseos tuorejuuston kanssa. Lopuksi lisää seos vatkattuun kermaan.
Lisää täyte pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin muutama tunti.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sillä aikaa kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata lionneet liivatelehdet veteen.
Sekoita liivateseos mangososeeseen ja kaada täytteen päälle.
Laita kakku vielä kylmään, että kiille hyytyy paikoilleen. Anna hyytyä vähintään muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti