lauantai 29. kesäkuuta 2013

Mustikkakuppikakut


















Taikina:
4dl mustikoita
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa

Kuorrute:
2dl vispi- tai kuohukermaa
sokeria maun mukaan
mustikoita

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri.
Lisää joukkoon munat yksitellen.
Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Lopuksi lisää joukkoon mustikat.

Paista 225-asteessa 15-20 minuuttia.
Varmista kypsyys esim. hammastikulla.

Leivosten jäähdyttyä voit koristella ne kermavaahdolla ja yksittäisillä mustikoilla.
Vatkaa kermavaahto ja lisää sokeria oman makusi mukaan.
Voit joko pursottaa tai lusikoida kermavaahtoa, lopuksi ripottele jokunen mustikka jokaiseen kuppikakkuun.

2 kommenttia: