maanantai 19. elokuuta 2013

Graavilohipiiras













24cm piirakkavuoka

Pohja:
150g voita
3,75dl vehnäjauhoja
0,75dl vettä
0,5dl tilliä

Täyte:
150g graavilohta
200g maustettua tuorejuustoa (esim. kylmäsavulohi) tai ranskankermaa
2 munaa
1dl kermaa
1dl juustoraastetta
sitruunapippuria maun mukaan
0,5dl ruohosipulia

Aloita nyppimällä voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää nopeasti vesi ja paloiteltu tilli.
Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Paloittele lohi ja ripottele pohjan päälle.
Sekoita keskenään loput täytteen osat, voit myös lisätä halutessasi vielä tilliä sekaan.
Kaada seos pohjan päälle.

Paista 200-asteessa puolisen tuntia (itsellä taisi mennä vähän yli puoli tuntia), kunnes piirakka on kauniin kullankeltainen.





3 kommenttia:

  1. vaikuttaa tosi herkulta :)

    VastaaPoista
  2. Tein pojan synttäreille tätä ja oli huippuhyvää!

    VastaaPoista