sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Merirosvosynttäreiden kinkku-melonivoileipäkakku

Tämä ohje on oma versioni mtv3:n sivuilta löytyneestä ohjeesta. 











Kinkku-melonivoileipäkakku

Pohja:
12 palaa vehnäpaahtoleipää
6 palaa tummaa leipää (fazer real)

Kostutus:
1,5dl kiehuvaa vettä
1 lihaliemikuutio

Täyte:
180g Italian yrtit-tuorejuustoa
75g ranskankermaa
150g ylikypsiä saunapalvikinkkuviipaleita
2dl maustekurkkuviipaleita
300g cantaloupe-melonia

Kuorrutus:
180g Italian yrtit-tuorejuustoa
75g ranskankermaa

Koristelu:
150g ylikypsiä saunapalvikinkkuviipaleita
300g cantaloupe-melonia
200g viinirypäleitä
1,5 suippopaprika
salaattia
avokadon kuorta mustekalan silmiksi
2 cocktailtikkua

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Sekoita kostutusliemi ja valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Kuutioi kinkut ja valutetut kurkut. Leikkaa myös kuorittu meloni pieniksi kuutioiksi. Sekoita juustoseokseen kuutioidut ainekset.

Aseta paperille 2x3 vaaleaa leipää. Kostuta leivät. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Seuraavaksi tulee tumma leipäkerros samalla tavoin kostutettuna ja täytettynä. Vielä kerros vaaleaa leipää Kostuta vaaleat leivät päältä.

Kääri kakku tiukasti kelmuun. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.

Poista kakun ympäriltä kelmut. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Kuorruta kakku seoksella. Paina kinkkuviipaleet kakun pintaan haluamallasi tavalla. Koristele lisäksi ohuilla meloni- ja paprikaviipaleilla sekä viinirypäleillä. Viimeistele kakun reunat salaatilla.
Merirosvoteemaa korostamaan tein vielä suippopaprikasta mustekalan kakun keskelle. Silmät ovat avokadon kuoresta leikatut ja painoin ne paikoilleen cocktail-tikkujen avulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti