lauantai 14. syyskuuta 2013

Uusi tuttavuus: kermasifoni

Sain kesän aikana viestiä Kermaset Oy:lta. He kysyivät olisinko halukas testaamaan heidän tuotettaan ja ilman muuta lähdin mukaan. Postista sain kermasifonin, sekä 10kpl kapseleita.
Kermain (eli kermasifoni) oli ennestään minulle vieras vekotin, joka tietysti lisäsi mielenkiintoani.
Kyseessähän on siis helppokäyttöinen ja nopea kermanvaahdotustapa kaasua käyttäen.

SYMphonie Kermaaja 0,25 lKermakapselit 10 kpl


Kokeilin tuotetta ihan kermavaahtoa vaahdottamalla, sekä suklaaganachea vaahdottamalla (jälkimmäistä taisin pitää liian vähän aikaa jääkaapissa, sillä se jäi löysäksi). Kapseleita on vielä jäljellä yllin kyllin, joten tekstin lopussa oleva suklaamousse on kokeilulistalla ehdottomasti - ja luulenpa, että joudun tilaamaan kapseleita lisää tulevaisuutta varten. On tämä vain kätevä tapa pursottaa!



Valmistin musoffeeta, johon kokeilin kermainta ensimmäisen kerran. Hyvin toimi!
Söimme eräs ilta porukalla lettuja,
kermain oli helppo nostaa pöytään ja jokainen vieraamme sai pursottaa itse kasan kermaa lautaselleen. Käyttökokemukset olivat hyviä, jopa 3-vuotias lapsi onnistui leikiten tässä hommassa.

















Kermaimeen tutustuttuani on pakko sanoa, että käyttö on käsittämättömän helppoa.
Ainekset sisään, kapseli paikoilleen, jääkaappiin tunniksi, nopea ravistus ja valmista on!


Koin, että parhaillaan kermain on esim. kahvipöydässä, vaikka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kermavaahtoa käytettäessä - tai jos haluaa pienellä tiskimäärällä ja vaivattomasti pursottaa yhden kerroksen täytteen kakkuun - tai erityiskahvien nauttijalle.

Mikäli tuote olisi suurempikokoinen, voisi käyttöä olla enemmän juuri esimerkiksi kakkuja koristellessa. Käyttökeinoja on sellaisenaankin lähes rajattomasti, tässä vielä pari reseptiä, jotka ovat kokeilemisen arvoisia:

Amarettokermavaahto
Tämä ihanan yksinkertainen kermavaahto muodostaa kahvin päällä tarjoiltuna herkullisen jälkiruokajuoman. Amarettokermavaahto sopii myös loistavasti esimerkiksi lettujen piristykseksi.

4 dl kuohukermaa
1 dl Amarettoa

Kaada kuohukerma ja Amaretto 0,5 l kermaajaan. Lataa kermaajaan yksi kermakapseli ja ravistele voimakkaasti. Aseta kermain jäähtymään jääkaappiin noin tunnin ajaksi ennen tarjoilua.

Suklaamousse 
Suklaamousse on ilmava jälkiruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi. Voit halutessasi twistata moussea lisäämällä 20 ml konjakkia tai kahvilikööriä kerman sekaan. Tarjoile suklaamousse pienistä annoslaseista. Voit viimeistellä jälkiruuan koristelemalla ne tuoreilla marjoilla tai vaikkapa paahdetulla pistaasipähkinärouheella.

300 g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota)
1 dl kuohukermaa
120 g vähäsuolaista voita
6 munaa
200 g (n. 3,3 dl) tomusokeria

Pieni tummaa suklaata hieman ennen sulattamista. Sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa, sekoittaen seosta kunnes se on tasaista. Anna seoksen jäähtyä hieman. Erottele munista keltuainen ja valkuainen. Siivilöi tomusokeri suklaaseokseen samalla vispilällä sekoittaen. Lisää seokseen keltuaiset ja vatkaa, kunnes seos vaahdottuu. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi massaksi. Lisää valkuaiset ja kuohukerma suklaaseokseen. Kaada lopuksi seos siivilän ja suppilon kautta 0,5 l kermaajaan, lataa kermaajan kermakapseli ja ravistele voimakkaasti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti