maanantai 17. helmikuuta 2014

Tummasuklaa-kakku

Tämä kakku olisi sopiva esimerkiksi ystävänpäiväksi. Itsellä harmikseni ystävänpäivä meni tänä vuonna vähän ohituksella, koska meillä oli kotona täys keittiöremontti käynnissä. Näin vähän jälkijunassa teemaan sopivaa leivottavaa siis. 


















Pohja:
175 g tummaa suklaata
175 g margariinia tai voita
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
50 g margariinia tai voita
175 g tummaa suklaata

Sulata tumma suklaa ja voi. Samalla aikaa vaahdota munat ja sokeri keskenään.
Lisää vaahtoon vuorotellen suklaaseoksen kanssa keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada öljyttyyn ja korppujauhotettuun vuokaan (vetoisuus 1,5 - 2 litraa).
Paista uunin alatasolla 200-asteessa 20-30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä kunnolla.

Valmista täyte sulattamalla ainekset keskenään ja kaatda kakun päälle.
Voit halutessasi ripotella pintaan vielä teemaan sopivia syötäviä koristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti