keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Hyydytetty lohi-katkarapuvoileipäkakku
















Pohja:
185g hapankorppuja
100g margariinia
4rkl maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
200g kylmäsavulohta
1 ruukku tilliä
2 pientä punasipulia
4dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
125g katkarapuja
pippuria
0,5dl sitruunamehua


Pohjaa varten hienonna hapankorput (mahdollisimman pienksi, minulla ne jäi aika suuriksi paloiksi ja pohja jäi siitä syystä melko paksuksi). Sulata margariini ja sekoita hapankorppuihin.
Itse hyydytetyt kakut hyydytän suoraan tarjoilualustalle, jolloin siis käytän irtopohjavuoan reunoja.
Öljyä vuoan reunat, jolloin saat erittäin siistit reunat.
Painele hapankorppuseos pohjalle ja kostuta maidolla.
Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Hienonna kylmäsavulohi, tilli, sekä punasipuli. Lisää ne vatkattuun kuohukermaan.
Sekoita keskenään tuorejuusto, katkaravut, sekä pippuri (lisää mielesi mukaan, maista!) ja lisää täytteeseen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, sillä aikaa kuumenna sitruunamehu. Sulata liivatteet sitruunamehun joukkoon, anna hetki jäähtyä ja lisää sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
Kakku on mahdollista myös pakastaa, jolloin sulamiseen on hyvä varata aikaa noin 6 tuntia.

Koristeeksi lisäsin katkarapuja, tilliä ja kylmäsavulohta.

2 kommenttia:

  1. Hej. Ihana blogi sinulla, ja mahtavia reseptejä. Olen tekemässä hyydytettyä lohi-katkarapu voileipäkakkua ja en löytänyt liivatteen määrä? Yst terv Annika

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Olen erittäin pahoillani myöhästyneestä vastauksesta, olin perheeni kanssa ulkomaanreissulla. Tosiaan liivatteet olivat jääneet ohjeesta puuttumaan, kiitos tarkkaavaisuudesta. Nyt on korjattu :)

    VastaaPoista