perjantai 5. syyskuuta 2014

Kinkku-melonivoileipäkakku















Pohja:
8 viipaletta Real-ruisleipää
8 viipaletta paahtoleipää

Kostutus:
1,5dl vettä
1 lihaliemikuutio

Täyte:
200g pippurituorejuustoa
75g ranskankermaa
150g ylikypsää saunapalvia
2dl maustekurkkua
300g cantaloupe-melonia

Koristelu:
200g pippurituorejuustoa
75g ranskankermaa
150g ylikypsää saunapalvia
300g cantaloupe-melonia
viinirypäleitä
herneenversoja
kurkkua

Aloita paloittelemalla täytteeseen tulevat ainekset ja sekoittamalla ne keskenään.
Kuumenna kostutusta varten vesi ja liuota siihen lihaliemikuutio.
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Laita pohjalle 4 paahtoleipäviipaletta peräkkäin ja kostuta.
Levitä päälle 1/3 täytteestä. Seuraavaksi lisää päälle 4 ruisleipäviipaletta ja kostuta. Jälleen lisää päälle 1/3 täytteestä. Jatka samalla tavalla kunnes päällimmäisenä ovat jälleen kostutetut ruisleipäviipaleet.
Kierrä kakun ympärille tiiviisti kelmu ja laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli. Koristelu tehdään mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa, mahdollisuuksien mukaan juuri ennen tarjoilua.

Koristelua varten sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma, levitä ne kauttaaltaan kakun päälle. Sen jälkeen voit lisätä loput koristeet haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti