lauantai 26. joulukuuta 2009

Jouluinen tiikerikakku

Jouluksi halusin tehdä jotain tuttua ja turvallista, joten päädyin tiikerikakkuun. Lisäsin kakkuun vielä ripauksen joulun makua ja tällä ohjeella mentiin:

250 g voita tai margariinia
4dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
vaniljasokeria
100g suklaata paloiteltuna
jouluisia mausteita (inkivääriä, neilikkaa, kanelia, kardemummaa)

Vaahdota voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen maito, jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja voivaahto. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen niistä kaakaojauhot ja suklaa ja toiseen osaan jouluiset mausteet. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Kakkuja tein neljä kappaletta, kolmella erilaisella koristuksella.


Kakku numero 1 on yksinkertaisen kaunis, kiinnitin siihen marsipaanista tekemäni joulutähden ja ripottelin tomusokeria pinnalle.









Kakku numero 2 sai pinnalleen kaupan sokerikuorrutetta suoraan tuubista. Lisäksi kiinnitin siihen sokerimassasta tekemiäni lumihiutaleita ja jälleen tomusokeria pinnalle.










Kakku numero 3 oli lähinnä kokeilumielessä tehty. Kakku on päällystetty marsipaanilla, jonka alla on sokerikreemi. Kolmiulotteisuutta hain vielä lisäämällä jauheväriä kakun korkeimpaan kohtaan. Kiinnitin pikeeristä tehtyjä pikkukukkia ja sokerimassasta tehtyjä lumihiutaleita kakun päälle. Alareunassa on sokerimassasta tehtyjä palloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti