
Ohjeesta tulee 11-12 leivosta
Pohja:
3dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
3rkl kaakaojauhetta
0,5dl hasselpähkinärouhetta
3dl soijamaitoa
1dl margariinisulaa
1tl vanilja-aromia

Kuorrute:
1dl margariinia
6dl tomusokeria
3,5rkl soijamaitoa
1tl vanilja-aromia
elintarvikeväriä (mm. wiltonin värit eivät sisällä eläinperäistä E120-väriainetta)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Seuraavaksi kääntele sekaan loput ainekset, vältä sekoittamista. Lusikoi taikina muffinivuokiin, jätä vuokiin noin 1/4 kohoamisvaraa.
175 astetta ja 20min
Anna leivosten jäähtyä ja tee sen jälkeen kuorrute.
Sekoita tomusokeria ja soijamaitoa vuorotellen margariinin joukkoon, lisää viimeisenä vanilja-aromi ja elintarvikeväri. Kuorrute on valmis pursotettavaksi.
Säilytä valmiit leivokset jääkaapissa. Voit hyvin tehdä leivokset päivän-pari etukäteen, maku on parhaillaan silloin.
Mainittakoon vielä, että margariiniksi ei kelpaa mikä tahansa kasvismargariini, vaan jotkut sisältävät eläinperäisiä aineita. Omina vegaaniaikoina tummansininen Keiju oli ainoa vegaanille sopiva leivontarasva. :)
VastaaPoistavoihan jessus! Siis aivan mahtavan näköisiä muffinsseja. ei millään uskoisi vegaaniksi, ovat niin komeita ulkomuodoltaan :) kuorrute näyttää ihan kermavaahdolta. Tosi kiva, että pystyy tekemään kerman näköisiä korvikkeita vegaaneille!
VastaaPoistaAnonyymi on oikeassa, Keiju-margariineista tummansininen ja vaaleansininen ovat vegaaneita.
VastaaPoistaKiitos Insanity :) Tuo kuorrute oli aika jännää, siitä pinnasta tuli hieman kovempi, mutta todella hyvän makuista oli.
Itseasiassa, jos on aivan äärimmäisen "puritaani" vegaani, niin vaaleansininen keiju sisältää eläinperäistä D3 vitamiinia... :) (eikä se muutenkaan taida leivontaan soveltua, on liian vähärasvainen).
VastaaPoistaKiitos informaatiosta :) Itse en kauheasti ole vegaanien ruoka-aineksiin perehtynyt, tietoni asiasta perustuu lähinnä siihen, mitä netistä olen oppinut.
VastaaPoistaPitääkö tuon margariinin olla kiinteää vai sulaa sekoitettaessa? Ja kun sanot "Sekoita tomusokeria ja soijamaitoa vuorotellen margariinin joukkoon", sekoitanko siis oikeasti jollain lusikalla vai vatkaanko ihan kunnolla koneella?
VastaaPoistaVatkaa menemään, niin tulee parempi :)
VastaaPoistaOhjeesta on sen verran aikaa, etten nyt muista käytinkö sulaa margariinia vai en. Kuitenkin olettaisin, että margariini ei ollut sulaa vaan huoneenlämpöistä.
Kuorrute oli aivan loistavaa =) Vanilja-aromin sijaan laitoin vanilja-jauhetta mutta silti oli hyvää. Kesti tosi hyvin pursottamisen ja pysyi muodossaan useamman päivän. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKuorrute on kyllä herkullista ja vähän marenkimaista oltuaan hetken huoneenlämmössä. Pinta siis kuivahtaa hieman, jonka ansiosta muotokin säilyy, sisältö on kuitenkin edelleen pehmeää.
VastaaPoista