
30kpl
Pohja:
400g murotaikinaa (käytin kauramurotaikinaa)
Täyte:
2dl ruokakermaa
1rkl perunajauhoja
1rkl sokeria
1tl vanilliinisokeria
1rkl sitruunamehua
2tl sitruunan raastettua kuorta
keltaista elintarvikeväriä
Kuorrute:
2rkl sitruunamehua
2dl tomusokeria
Koristeeksi:
keltaista sokeria
koristelugeeliä
Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä muotilla paloja (itse käytin näitä muotteja). Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle ja pellille. Huomioi, että kauramurotaikinasta ei tule niin tasareunaisia pikkuleipiä, kuin murotaikinasta.
Paista 200 asteessa n.6min
Mittaa kattilaan ruokakerma ja perunajauhot. Keitä kokoajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Siirrä seos jäähtymään. Sekoita joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunamehu ja raastettu sitruunan kuori. Halutessasi värjää täyte tässä vaiheessa. Levitä täytettä puolille pikkuleivistä ja paina päälle toinen pikkuleipä.
Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri ja värjää halutessasi. Levitä kuorrutus pikkuleipien päälle ja tasoita. Ripottele koristeet heti, ennen kuin kuorrute ehtii jähmettyä.
Pikkuleivät säilyvät muutaman päivän jääkaapissa. Ne voi myös hyvin pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti