tiistai 20. huhtikuuta 2010

Vanilja-omenakääretorttu

Kääretorttu niillä vähäisillä aineksilla, joita kaapista löytyi. Kuvissa vain puolikas kääretorttua, toinen puoli meni pakastimeen.



















Pohja:
Kääretorttupohja

Täyte:
400g vanilja-tuorejuustoa
350g omenahilloa

Päällinen on valkoisen ja vihreän marsipaanin sekoitusta, kukat on tehty eri värisillä koristegeeleillä. Itse en laittanut marsipaanin alle mitään kosteuden eristäjää, koska tarjosin kääretortun heti. Jos kuitenkin haluat tehdä kääretortun etukäteen, suosittelen käyttämään sokerikreemiä kääretortun ja marsipaanin välissä.

Valmista kääretorttupohja.
Levitä pohjan päälle ensin tuorejuusto ja sen jälkeen omenahillo, jätä uloimmaksi tulevaan reunaan ohuemmasti hilloa. Kääri torttu tiukaksi rullaksi.

Muovaile vihreää ja valkoista marsipaania sekaisin niin, että se jää kuitenkin hieman marmoroiduksi. Kaulitse marsipaanista tomusokeria apunakäyttäen 2-3mm paksu levy.
(Jos käytät sokerikreemiä, levitä sitä nyt kääretortun pintaan.) Nosta levy varovaisesti kääretortun päälle ja leikkaa sopivaksi. Koristele koristegeeleillä.

3 kommenttia:

  1. Raikkaan keväinen kääris. Jotain tällaista pitäisi tehdä viikonlopuksi. Ideoita vaan on liikaa =)

    VastaaPoista
  2. Se on paha, jos on liikaa valinnanvaraa, karsii suosiolla puolet vaihtoehdoista pois niin helpottaa kummasti ;)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen keväinen kääretorttu!! Kyllä maistuisi =)

    VastaaPoista