torstai 6. toukokuuta 2010

Valko- ja sinivuokot

Äitienpäivä lähestyy, kakku on suunniteltu ja koristeita pääsi tekemään. Nautin yli kaiken koristeiden tekemisestä, vaikka siinä meinaakin selkä ja hartiat jumiutua.

Kuvat ovat valitettavasti kovin kellertäviä, koska iltasella tein näitä. Myöhemmin lisään vielä linkin kakkuun, jonka päälle nämä tulevat. Värit ovat siinä varmasti paremmat.Tarvitset:
Sokerimassaa, marsipaania, pastillaasia tai vaahtokarkkikuorrutetta
Tomusokeria
Kaulin
Kukkamuotti (itse käytin omenankukkamuottia, myös narsissi käy)
Marsipaanileikkuri (itse käytin tupperin appelsiininkuorijan terävää päätä :D)
Koristeluvälineitä
Muotoilusieni
Kuivatusalusta (itsellä käytössä foliolla päällystetty munakenno)

Koristeluun:
Elintarvikeliimaa
Lilaa ja helmenvalkoista efektisävyä
Oranssia tomuväriä
Nonparelleja


Aloita kaulimalla massa 2-3mm levyksi, käytä tomusokeria apuna, ettei massa jää pöytään kiinni. Ota massasta kukkamuotilla paloja.
Marsipaanityökalua käyttäen siisti kukan terälehtiä ja tee niistä hieman kapeammat.

Seuraavaksi kavenna terälehtiä pyöreäpäisellä marsipaanityökalulla hieman kärjistä ja tee kuvio terälehtiin työkalun toisella päällä.Muotoile kukka muotoonsa muotoilusienen tai kämmenen avulla ja aseta kuivumaan.

Koristele kukat värjäämällä valkovuokkojen keskusta ensin keltaisella tomuvärillä. Sen jälkeen liimaa siihen keltaisia nonparelleja. Lopuksi töpöttele valkoista efektisävyä kimalteen aikaansaamiseksi.
Sinivuokkoihin voi suoraan liimata nonparellit ja töpötellä lilan efektisävyn.

Jos käytit pastillaasia, kukat voi käyttää jo tunnin-parin päästä, sokerimassa vaatii päivän-pari kuivuakseen. Marsipaani ja mmf vaativat muutaman päivän.

1 kommentti: