tiistai 27. heinäkuuta 2010

Marianne-jäädyke

Erittäin näppärä tehdä (ja katoaa näppärästi myös lautaselta ;)), sopii hyvin esimerkiksi kuumana kesäpäivänä viileäksi tarjottavaksi. Kuvan ehdin valitettavasti ottamaan vasta, kun puolet oli syöty.























Ohjeesta tulee 1,5l jäädykettä.

Tarvitset:
150g Marianne crush-rouhetta (tai marianne-karkkeja rouhittuna)
2 kananmunaa
0,5dl sokeria
3dl kuohukermaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa myös kerma vaahdoksi erillisessä astiassa.
Yhdistä seuraavaksi mariannemurska muna-sokerivaahtoon, lopuksi lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäädykevuokaan tai silikoniseen kakkuvuokaan (itse käytin tätä) ja pakasta mahdollisimman pian, sillä mariannemurska valuu hiljalleen pohjalle.

Anna jäädykkeen olla pakkasessa muutama tunti.
Ota jäädyke sulamaan hieman ennen tarjoilua ja koristele haluamallasi tavalla.

1 kommentti:

  1. Nam! Tälläistä voisin tehnä pikkuneidin synttäreille. Tuo määrä varmaan täyttäis Herra Hakkarainen muotin..pitääpä mennä mittomaan!
    Ja kävisi myös gluteenittomille.
    Jäädykkeet on niin ihania, kesäaikaan varsinkin!

    VastaaPoista