torstai 11. marraskuuta 2010

Kauraleipäset

Alkuperäinen ohje on kinuskikissalta ohraleipästen muodossa, tein kuitenkin kauraisen version ja kokeilin myös kaupan valmista valkosipulinkynsiä öljyssä-seosta. Parhaat (tähän mennessä) leipomani leivät ehdottomasti.

















9 kappaletta

Taikina:
3dl vettä
1rkl sokeria
0,5tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
2dl ohrahiutaleita
1pss Sunnuntai-kuivahiivaa
4dl vehnäjauhoja
0,5dl öljyä

Yrttiöljy:
0,25dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
0,5tl rosmariinia

Sekoita lämpöiseen veteen sokeri, suola ja murskattu valkosipulinkynsi. Yhdistä kaurahiutaleisiin kuivahiiva ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot ja öljy vuorotellen pienissä erissä puuharukalla ja käsin sekoittaen/vaivaten. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.













Vaivaa taikinaa hetken aikaa kulhossa ja nostele sitten nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin ohuiksi leipäsiksi. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

Valmista yrttiöljy sekoittamalla öljyyn murskattu valkosipuli ja rosmariini. Painele kohonneisiin leipäsiin koloja sormella ja sivele leivät yrttiöljyllä. Voit myös käyttää valmista valkosipulinkynsiä öljyssä-seosta, joita saa ainakin suurimmista marketeista.












Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti