Suomalaisen laskiaisen perinteistä elävät mäenlaskun ja jääkelkkojen tapaiset huvit. Enää laskiaista ei yhdistetä pellavankasvuun, vaan siinä hyvästellään pimein talvi ja aletaan odottaa kevättä. Laskiaisen perinneruokiin kuuluvat hernekeitto ja laskiaispullat." -wikipedia

Tarvitset:
0,5l vettä
50g hiivaa
2dl sokeria
2tl suolaa
1 muna
1,5tl kardemummaa
n.13dl vehnäjauhoja
100g voita
Täyte:
Mansikkahilloa
Kermavaahtoa
Mantelimassaa
Liota lämpimään veteen hiiva, suola ja sokeri.
Lisää myös kardemumma sekä kananmuna.
Lisää jauhoja vähitellen niin kauan, että taikina irtoaa hyvin käsistä.
Lisää taikinaan myös sulatettu voi.
Alusta taikinaa vielä leivinpöydällä n. 8 minuuttia.
Kohota taikina hyvin (n. 1h) ja leivo se sen jälkeen isoiksi pyöreiksi pulliksi.
Kohota pullat jälleen. Ripottele pinnalle vielä sokeria.
Paista pullia 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Leikkaa pullasta lakki pois.
Täytä mantelimassalla, vadelmahillolla sekä kermavaahdolla.
Tarjoile kuuman kaakaon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti