Ohje on 20cm vuoalle.
Pohja:
150g Digestivejä
50g Margariinia
Täyte:
1,75dl flora vispiä
150g sitruunarahkaa (valio)
4 liivatelehteä
tilkka vettä
Kiille:
3 purkkia hedelmäpilttiä (itsellä oli jotakin, missä oli montaa hedelmää)
3 liivatetta
tilkka vettä
Valmista pohja ohjeen mukaan ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Sillä aikaa liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Kiehauta tilkka vettä, johon lisää liivatteet. Sekoita liivateneste rahkaan.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita rahkaseokseen.
Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään muutama tunti.
Kiillettä varten liota jälleen liivatteet ja sulata ne kiehautettuun vesitilkkaan.
Kaada liivateneste hedelmäsoseeseen ja kaada sose hyytyneen täytteen päälle ja anna taas hyytyä.
Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin lopun flora vispin.
Nämä hyydykekakut on kyllä aivan ihania. Meillä oli pojan yks vuotis synttäreillä mangokakkua, ja oli kyllä herkkua. tuo kiille on upea ja tuo todella kauniin värin kakkuun.
VastaaPoistakakku hyytymässä. Paljonko on tilkka vettä liivatteille? Mä laitoin jotain 3rkl. Toivottavasti ei ollut liikaa.
VastaaPoistaKiitti ohjeesta. :)
Liisa, kiitos paljon :)
VastaaPoistaAnonyymi, 3rkl on varmasti ihan sopiva "tilkka" :) Kovin paljon enempää en laittaisi.
HEj, voisko liivatteen sijasta käyttää vaikka hyytelösokeria?
VastaaPoistaHei! Kyllä varmasti onnistuu hyytelösokerillakin. Itsellä ei ole kokemusta siitä, mutta olen törmännyt moniin hyydytettyihin kakkuihin, joissa sitä on käytetty :)
VastaaPoistaTää ei kyllä maistunut yhtään miltään, harmi, olisi kaivannut ainakin makeutta lisää! :(
VastaaPoistaAnonyymi, harmi juttu :( Jokaisella on tietysti oma maku, eikä kaikkia voi aina miellyttää. Toivottavasti ensi kerralla on parempaa.
VastaaPoistatuohon päälle koristesabluunalla kuviointi nii on todella nätti, sellaisen ajattelin tehdä pojan synttäreille :)
VastaaPoistaHei! Ajattelin tällä ohjeella tehdä kakun :) Flora vispin tilalla voisi varmaan käyttää Floran vispautuvaa vaniljakastiketta ja täytteeseenkin voisi laittaa hedelmäsosetta vaikka korvaten samalla määrällä joka rahkaa tai Floraa. Vaniljakastikkeen kanssa teen aina perusrahkankin ja antaa todella kivaa makua :) Hedelmäsoseen lisäyksellä täytteeseenkin voisi saada enemmän makua. Huomenna kokeilen tätä.
VastaaPoistaKiitos kivasta ohjeesta, sovelsin ja sävelsin sitä hieman, allergiaperheelle sopivaksi.
VastaaPoistaParannusehdotus reseptiin, niitä ihmisiä ajatellen jotka eivät grammoja osaa muuttaa desilitroiksi.. Voisitko kirjoittaessasi muuttaa kaikki dl muotoon? (Esim. 150g =1.5dl jne..) ☆☆☆
Hei Anonyymi ja kiitos palautteesta.
VastaaPoistaUsein pyrin muuttamaan ohjeet niin, että määrät ovat tilavuuden mukaan. Toisissa ohjeissa kuitenkin grammat ovat helpompia sen suhteen, että ne helpottavat aineksien ostamista. Esimerkiksi kaupassa myydään juurikin 150g sitruunarahkapurkkeja.
Oli kyllä huono resepti, koska vaikka kuinka hyvin sekoitti ja ohuena nauhana kaatoi liivatteen niin jäi ihan kokkareiseksi :( harmi kun ihan hyvän makuinen tuli, mutta ei tuota nyt viitsi tarjota ja tein vielä uudestaankin mutta pieleen meni sekin. . Ehkä tuorejuustolla tulisi parempi. .
VastaaPoistaHei anonyymi. Sääli, että kokemuksesi oli huono. En kuitenkaan usko, että "vika" oli rahkassa, sillä rahkaa käytetään usein hyydytetyissä kakuissa, kuten tuorejuustojakin. Liuotitko liivatteita kylmässä vedessä tarpeeksi kauan, että pääsivät hyvin pehmenemään ja sulivat kuumaan veteen täysin?
VastaaPoista