Lisäsin kakun koristeiksi irtokarkkitateista tehtyjä kärpässieniä, koska kakku päätyi Me&I-kutsujen kahvipöytään.
Pohja:
300g voita
300g ranskankermaa
4dl sokeria
5 munaa
400g jauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2tl vaniljasokeria
200g pähkinäsuklaata
Kuorrutus:
120g tummaa suklaata
1dl kermaa
1rkl voita
Vatkaa
voi, ranskankerma ja sokeri hyvin keskenään.
Lisää munat yksitellen
joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen.
Rouhi
veitsellä pähkinäsuklaa ja sekoita se vielä taikinan joukkoon.
Voitele noin 3 litran vetoinen kahvikakkuvuoka hyvin.
Kaada taikina
tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia, kunnes
kakku on kypsä.
Kumoa kakku jäähtymään esimerkiksi ritilän päälle.
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada se suklaan ja voin päälle.
Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.
Kärpässienet tein hammastikkujen avulla. Kostutin sienten pintaa ja leikkasin sopivan palan punaisesta marsipaanista. Valkoiset pilkut ovat Candy meltsiä. Jonkun blogissa törmäsin tähän ideaan, mutta harmikseni en yhtään muista kenen.
Ihanan suklainen ja ihanan suklaisen näköinen kakku :p Hih ja hauska idea nuo sienet, hurjan suloisia! :D
VastaaPoista