Tässä oma versioni näistä herkuista.
Ohjeesta tulee n. 24kpl
Täyte:
2 munan sokerikakkupohja (2 munaa, sokeria, vehnäjauhoja, perunajauhoja, 2tl leivinjauhetta, rasvaa, korppujauhoja)
2 munan sokerikakkupohja (2 munaa, sokeria, vehnäjauhoja, perunajauhoja, 2tl leivinjauhetta, rasvaa, korppujauhoja)
100g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrute:
200g tummaa suklaata
nonparelleja
Lisäksi tarvitset grillitikkuja.
Riko munat yhteen lasiin ja kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
Kaada sokeri kulhoon, jonka jälkeen sinulla on taas tyhjä lasi käytettävissä.
Mittaa lasiin munien kanssa saman verran jauhoja (50-75% vehnäjauhoja, loput perunajauhoja).
Lisää vielä 2tl leivinjauhetta ja sekoita.
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita varovaisesti.
Kaada taikina vuokaan ja ilmakuplien poistamiseksi hölskytä muutaman kerran.
Kaada sokeri kulhoon, jonka jälkeen sinulla on taas tyhjä lasi käytettävissä.
Mittaa lasiin munien kanssa saman verran jauhoja (50-75% vehnäjauhoja, loput perunajauhoja).
Lisää vielä 2tl leivinjauhetta ja sekoita.
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita varovaisesti.
Kaada taikina vuokaan ja ilmakuplien poistamiseksi hölskytä muutaman kerran.
Paista 175 asteessa alatasolla n. 30-40 min. Pinta saattaa tummua, joten kannattaa puolessa välissä lisätä päälle joko folion pala tai leivinpaperi.
Murenna jäähtynyt kakku muruiksi ja sekoita tuorejuusto sekaan.
Muotoile massasta halkaisijaltaan n.2-3cm palloja ja laita kylmään (mielellään pakastimeen) jäähtymään.
Puolita grillitikut.
Sulata suklaa juoksevaksi (suklaafondue on tässä äärimmäisen kätevä!).
Ota kylmät pallerot esille. Kasta tikuista 1-2cm suklaasulaan ja työnnä ne palloihin. Anna jähmettyä hetki ja kasta tikkarit suklaaseen tai levitä niihin suklaa lusikalla auttaen. Koputa enimmät suklaat pois ja aseta tikkari pystyyn esim. puolikkaaseen vesimeloniin tai vaikka kuivahtaneeseen limppuun.
Säilytä kylmässä, voi myös pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti