24cm piirakkavuoka
Pohja:
150g voita
3,75dl vehnäjauhoja
0,75dl vettä
0,5dl tilliä
Täyte:
150g graavilohta
200g maustettua tuorejuustoa (esim. kylmäsavulohi) tai ranskankermaa
2 munaa
1dl kermaa
1dl juustoraastetta
sitruunapippuria maun mukaan
0,5dl ruohosipulia
Aloita nyppimällä voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää nopeasti vesi ja paloiteltu tilli.
Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Paloittele lohi ja ripottele pohjan päälle.
Sekoita keskenään loput täytteen osat, voit myös lisätä halutessasi vielä tilliä sekaan.
Kaada seos pohjan päälle.
Paista 200-asteessa puolisen tuntia (itsellä taisi mennä vähän yli puoli tuntia), kunnes piirakka on kauniin kullankeltainen.
vaikuttaa tosi herkulta :)
VastaaPoistaTein pojan synttäreille tätä ja oli huippuhyvää!
VastaaPoistaKiva kuulla :)
VastaaPoista