Alkuperäinen ohje on Perinneruokaa Prkl-blogista, tässä kuitenkin muuntelemani versio.
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 appelsiinin mehu
2 rkl raastettua appelsiininkuorta
2,5 dl jauhettua digestive-keksiä
1 pussi (1,75 dl) mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
1 rasia paistonkestävää vadelmamarmeladia
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää yksitellen kananmunat, samalla sekoittaen.
Seuraavaksi lisää appelsiinimehu, sekä kuoriraaste.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen hiljalleen taikinan sekaan.
Voitele ja korppujauhota vuoka.
Laita pohjalle osa taikinasta, tee "oja" vadelmamarmeladia varten.
Varovaisesti sivele marmeladi paikallensa ja peitä (ole tarkkana reunoissa) lopulla taikinalla.
Paista 175-asteessa noin 60 minuuttia.
Viimeistelyn hoiti 6-vuotias poikani yhdessä kanssani valmiilla sokerikuorrutteella. Minä puristin, hän liikutti. Ja lopuksi hän vielä ripotteli päälle värikästä sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti